Managementul energiei personale
(1 voturi)

Printeaza acest articol Email This Post 7,925 vizualizari

“Performanța, sănătatea și fericirea au la bază o administrare eficientă a energiei”. Managementul energiei, nu managementul timpului este ingredientul principal pentru înalta performanță și o viață fericită. Creșterea energiei în planul fizic are un impact semnificativ în plan intelectual, emoțional și spiritual.”

Această sesiune va provoca participanții să aplice tehnici eficiente care le pot influența semnificativ energia. Participanții sunt încurajați să folosească rutine care duc la schimbari semnificative în viața personala și profesională.

Participanții la această sesiune:

  • Vor cunoaște felul în care fizicul, emoționalul, intelectualul și spiritualul interacționează
  • Vor identifica care sunt convingerile limitative care-i împiedică pe oameni să adopte un stil de viață orientat spre creșterea energiei personale
  • Vor cunoaște diverse metode prin care pot face efort fizic aerob adaptat stilului lor
  • Vor cunoaște impactul efortului de anduranță în plan emoțional, intelectual și spiritual
  • Vor cunoaște metode eficiente care-i vor duce: de la un stil de viață sedentar la unul activ, de la a fi obosit după 30 minute de mers la a alerga 30 de minute sau de la a alerga 30 de minute la a alerga un maraton
  • Vor cunoaște tehnici simple de respirație abdominală ca sursă de creșterea energiei și reducerea stresului
  • Vor identidfica elementele necesare unei alimentații energetice
  • Vor pleca cu un obiectiv clar pentru creșterea energiei personale și un plan adaptat situației persoanale

Performanța și satisfacția în viață personală și profesională este strâns legată de echilibrul între energia fizică, intelectuală, emoțională și spirituală. Cele patru dimensiuni se întrepătrund și se susțin reciproc. Dacă vrei să te recuperezi după un efort fizic, cel mai bine este să apelezi la o activitatea intelectuală. Dacă vrei să ai energie emoțională pozitivă, atunci o activitate fizică este poate cea mai bună soluție.

Stilul modern de viață ne stimulează diferențiat cele patru planuri, poate cel mai mult este stimulat intelectul lăsând celelalte zone în dezechilibru. Majoritatea oamenilor din marile orașe au capacitățile fizice nestimulate, latente aceasta ducând la un dezechilibru hormonal care sprijină stresul, consumismul, agresivitatea, depresia toate ducând la un dezechilibru în viața personală și profesională. Efortul fizic aduce cele mai multe schimbări în viața unui om și are influență foarte mare în stimularea capacităților intelectuale, emoționale și în stimularea flexibilității în fața schimbărilor. Mai mult, efortul fizic dezvoltă o bază hormonală pentru neuro-plasticitate, adică acea capacitate a neuronilor de a crea legături neuronale noi, iar în plan observabil de învățare și schimbare comportamentală. Creșterea rezistenței, forței, mobilității și energiei fizice duce la creșterea stimei de sine și încrederii în sine. Energia fizică este fundamentală în performanță, indiferent că este vorba de viața personală sau profesională.

Temele abordate sunt:

 

– Sport – sport pentru sănătate, mișcare în regim aerob și anaerob

– Alimentație energetică: formula energiei 160.000 = 3.500 + 25.000 + 131.500 , alimente energetic, principii în alimentația zilnică

– Puterea respirației: respirația abdominală tehnicile 1-4-2, 4-2-4-2, “cele 8 bijuterii”,

– Crearea unor stări resursă: ancorele

– Aliniere neuro-energetică: jocul interior – jocul exterior

– Managementul schimbării personale: schimbarea convingerilor și a comportamentelor

– Cum pot influența în bine viața altor persoane

 

Programul durează 70-90 de minute și poate fi făcut cu grupuri de 12-20 de persoane. Ultimele 10 minute din sesiune sunt dedicate prezentarii proiectelor dedicate educației copiilor ale asociației Corporeanima. Fiecare subiect poate fi dezvoltat într-o sesiune independenta sau într-un program integrat la nivelul unei organizații.

 

Sesiunea este facilitată de Daniel Lixandru care:

– Dezvoltă programe soft skills de 15 ani în organizații  ( 7 ani în ING și 8 ani ca antreprenor)

– Face coaching cu manageri pentru echilibru în viața personală – 1Marathon

– Organizeaza proiecte de dezvoltare pentru copii – Asociația Corporeanima

– Organizeaza experiențe extreme de învățare semnificativă – “Granițele nu sunt limitele”

– A alergat 35 de maratoane pe toate continentele lumii și este pasionat de “călătorii” în locuri exotice ale vieții.

Creșterea energiei aduce pe lângă beneficii personale și o creștere a productivității muncii și implicit a profitului unei organizații.