Eficienta personala in organizatie
(Fara voturi momentan)

Printeaza acest articol Email This Post 5,248 vizualizari

Stiti ca 80% dintre proiecte esueaza in a-si atinge obiectivele la termen din cauza partii umane?

adobe software

Stiti ca peste 70 % dintre motivele pentru care un manager este schimbat din functie tin de relationarea cu ceilalti?

Stiti ca de cele mai multe ori devenim ineficienti in a stabili relatii cu ceilalti deoarece ne folosim in exces anumite calitati?

A fi cel mai bun in ceea ce facem este un deziderat pentru toti. Totusi multi dintre noi nu-si cunosc calitatile si preferintele comportamentale. Mai mult decat atat, nu cunosc preferintele celorlalti si aplica gresit principiul ?Ce tie nu-ti place altuia nu-i face?.

Programul se concentreaza pe identificarea stilului personal al participantilor cu calitati si preferinte comportamentale si pe metodele prin care putem sa ne dezvoltam calitatile pe care nu le avem. De asemenea programul va da posibilitate participantilor sa-si dezvolte abilitatea de adaptare la stilul personal al interlocutorului care poate fi prieten, coleg, ruda, sef.

Cui se adreseaza: manageri, persoane care lucreaza in proiecte, oricarei persoane care doreste sa-si cunoasca stilul personal si sa-si dezvolte abilitatile de relationare.

Obiective

La sfarsitul programului participantii isi vor:

  • Identifica stilul personal: calitatile, excesele
  • Dezvolta abilitatile de relationare si comunicare cu alte persoane in functie de stilul personal
  • Eficientiza relationarea cu clientii interni si externi

Tematici

Stilul personal: calitati, excese in situatii favorabile si nefavorabile

Constientizarea, dezvoltarea, adaptarea calitatilor personale

Controlul utilizarii excesive a calitatilor

Ce-i deranjeaza pe ceilalti in comportamentul tau

Cum sa imbunatatesti relatiile cu colegii, clientii si sefii

Cum sa fii mai eficie

In program se va folosi pentru evaluarea stilului personal metoda LIFO.

Durata 2 zile

 

Structura program

Activitate T Metoda Observatii
Ziua I
Activitati de deschidere 20 Prezentare Se vor prezenta obiectivele programului. Participantii se vor prezenta.
Calitati ? defecte 10 Brainstorming Participantii vor scrie care sunt calitatile si defectele pe care le aprecieaza. Concluzia este ca orice defect este o calitate folosita in exces.
Prezentarea principiilor metodei de identificare a stilului personal 30 Prezentare Se vor prezenta premisele de la care pleaca metoda de identificare a stilului personal.
Completare chestionar 30 Chestionar Se va completa chestionarul “Stilul personal”.
Explicare rezultate 80 Prezentare, discutii Se vor explica orientarile comportamentale cu exemple concrete din organizatii.
Evolutia comportamentului de la situatii favorabile la situatii nefavorabile 10 Lucru individual Se vor evidentia evolutiile comportamentului de? la situatii normale la situatii nevaforabile.
Studiu de caz LIFO 60 Studiu de caz Participantii vor fi impartiti in echipe de 3,4 pentru identificarea orientarilor comportamentelor si modului in care au fost folosite: eficient sau ineficient.
Analiza in profunzime: intentie, comportament, impact 20 Prezentare, discutii Se va detalia analiza stilurilor comportamentale.
Comentarii pentru fiecare participant 60 Prezentare Fiecare participant va primi feedback de la trainer.
Situatii concrete 120 Studii de caz, role play Participantii vor primi mici studii pe caz adaptate grupului pe care vor exersa calitatile personale.
Ziua II ?
Recapitulare 20
Constientizarea calitatilor 15 Lucru in echipe de 2, discutii In echipe de 2 fiecare participant isi va identifica calitatile care-l duc la succes.
Constientizarea calitatilor 10 Discutii
Dezvoltarea calitatilor 15 Lucru in echipe de 2, discutii Fiecare participant va identifica, calitatile care-i duc la succes pe altii si pe care ei nu le agreeaza.
Dezvoltarea calitatilor 10 Discutii
Extinderea calitatilor 15 Lucru in echipe de 2, discutii Fiecare participant va identifica, calitatile care-i duc la succes pe altii si pe care ei nu le agreeaza.
Extinderea calitatilor 10 Discutii
Adaptarea calitatilor 15 Lucru in echipe de 2, discutii Fiecare participant va identifica cum anume poate sa-si adapteze stilul la stilul partenerului.
Adaptarea calitatilor 10 Discutii
Controlul exceselor 15 Lucru in echipe de 2, discutii Fiecare participant isi va identifica excesele si felulin care le poate controla
Controlul exceselor 10 Discutii
Exersarea calitatilor cel mai putin folosite 120 Role play In grupuri de cate 3 participanti vor exersa adaptarea comportamentului la stilul dominant al interlocutorului. Observatorul va da feedback.
Cele 4 colturi 30 Lucru in echipa Participantii vor primi si vor da feedback in echipa functie de dominanta stilului comportamental.
Test recapitulativ 90 Participantii vor primi un test grila si un test practic.
Plan de actiune 15
Evaluare program 10 Participantii vor evalua programul.