Tehnici de prezentare
(3 voturi)

Printeaza acest articol Email This Post 5,935 vizualizari

       Faceti prezentari la locul de munca?

       Aveti emotii cand faceti prezentari?

       Sunteti multumit de eficienta prezentarilor?

       Vreti sa faceti prezentari eficiente fara sa fiti stresati?

 

Oamenii fac prezentari in fiecare zi, fie ca sunt cinci minute de conversatie cu managerul sau doua ore in fata mai multor persoane. O prezentare de impact ne poate ajuta sa ne „vindem” mai bine, ceea ce va avea ca rezultat atingerea obiectivelor personale sau profesionale. A face perezentari de impact tine 90% de tehnica si 10% de talent. 

Programul are un caracter practic si se concentreza pe tehnicile de baza care ne ajuta sa facem o prezentare eficienta. Participantii vor sustine 4 prezentari care vor fi analizate si in urma carora vor primi feedback. Sesiunile de prezentare sunt ”impanate” cu sesiuni in care vor fi prezentate tehnicile si metodele pentru realizarea si sustinerea  prezentarilor.

 

Programul se adreseaza persoanelor care fac prezentari in activitatea profesionala.

                      

Obiective

La sfarsitul programului participantii vor:

      Cunoaste procesul de prezentare

      Putea sustine prezentari de impact adaptate participantilor

 

Tematici

       Planificarea prezentarii

       Pregatirea prezentari

       Sustinerea prezentarii

  • Structura unei prezentari
    • Inceput

Cum sa-ti controlezi emotiile

Cum sa faci o prima impresie buna

Cum sa incepi “electrizant”

  • Mesaj
  • Sfarsit
  • Comunicare: vocea, corpul, limbajul
  • Cum sa folosesti eficient mijloacele de prezentare
  • Tehnici de a raspunde la intrebari

       Participanti dificili

       Reguli de aur in prezentare

 

Tema pre-curs: Fiecare participant va pregati:

1. O prezentare personala care sa dureze maxim 2 minute la care va putea folosi mijloace de prezentare: flipchart, videoproiector etc. Informatiile pe care le va prezenta vor fi: numele, cu ce se ocupa (astfel incat sa inteleaga si un copil de 5 ani), ce tipuri de prezentari face, de ce este acolo, ce abilitati doreste sa exerseze, hobby.

2. O prezentare de maxim 7 minute pe o tematica la alegere pe care o va sustine cu ajutorul suportului de prezentare: videoproiector, flipchart etc.

 

Durata: 2 zile

 

La sfarsitul programului fiecare participant vor primi un CD cu prezentarile pe care le-a sustinut.

 

Structura program

homework answers
Activitate Durata Metoda Observatii
Ziua I      
Introducere 10 Prezentare Se vor prezenta obiectivele programului.
Reducerea nervozitatii 10 Icebreaker Participantii vor invata  o tehnica de reducere a nervozitatii.
Prima prezentare. Prezentare de cunoastere 20 Role play, feedback Fiecare participant se va prezenta in maxim 2 minute. Fiecare participant va primi formulare de evaluare a celorlalti participanti.
Prezentari ale participantilor 75 Role play Trei participanti vor sustine prezentarile pregatite. Fiecare participant va primi feedback de la trainer si de la grup.
Cea mai mare mare temere 15 Brainstorming Participantii vor identifica cele mai mari temeri pe care le au in timpul prezentarilor.
Planificarea si pregatirea unei sesiuni de prezentare 40 Prezentare, discutii Participantii vor trece in revista planificarea unei prezentari, aspecte importante in pregatirea psihica, fizica si logistica.
Vocea 40 Discutii, roleplay In grupuri de 2 participantii vor discuta despre vocea lor. Participantii vor primi un material pe care-l vor citi utilizand vocea intr-o anumita maniera.
Structura unei prezentari, deschiderea 30 Prezentare, discutii Va fi prezentata si discutata structura standard a unei prezentari.
Folosirea mijloacelor de prezentare 30 Prezentare, discutii Participantilor le vor fi prezentate mijloacele de prezentare cu avantajele si dezavantajele lor, precum si modul in care le pot folosi.
Prezentari ale participantilor 75 Role play Trei participanti vor sustine prezentarile pregatite. Fiecare participant va primi feedback de la trainer si de la grup.
Importanta exemplelor, analogiilor, glumelor etc.. 30 Prezentare Se vor discuta motivele pentru care utilizarea exemplelor, analogiilor etc. sunt utile intr-o prezentare. Fiecare particpant va prezenta un exemplu, analogie etc. care-i poate creste impactul prezentarii deja facute.
Prezentari ale participantilor 75 Role play Trei participanti vor sustine prezentarile pregatite. Fiecare participant va primi feedback de la trainer si de la grup.
Tema de seara 60 Lucru individual Participantii vor avea de pregatit o prezentare de maxim 5 minute. Prezentarea va fi sustinuta a doua zi.
Ziua II      
Recapitulare 20    
Prezentari ale participantilor 90 Prezentare, feedback Participantii vor sustine prezentarile pregatite. Dupa prezentare, fiecare participant va primi fedback de grup si trainer.
Prezentari ale participantilor 90 Prezentare, feedback Participantii vor sustine prezentarile pregatite. Dupa prezentare, fiecare participant va primi fedback de grup si trainer.
Participanti dificili 20 Prezentare, discutii Se vor trece in revista metodele de gestionare a situatiilor create de participantii dificili.
O prezentare profesionista 40 Video training Se va viziona o parte dintr-o prezentare sustinuta de un prezentator profesionist.
Prezentari BLITZ 90 Role play, feedback Participantii vor sustine o prezentare de maxim 2 minute. Tema prezentarii este sustinerea unei maxime despre comunicare, vanzari sau management. Tematica si ordinea prezentarilor vor fi trase la sorti.
Test recapitulativ 20 Test Participantii vor fi evaluati pe baza unui test de cunostinte.
Evaluare program 10   Programul ca vi evaluat de participanti. Fiecare participant va primi formularele de evaluare de la ceilalti participanti.