Leadership 4. Locul potrivit și momentul potrivit
(Fara voturi momentan)

Printeaza acest articol Email This Post 7,122 vizualizari

Daniel Lixandru

yoga for fat people

Leii, care sunt regii savanei, ar dispărea în câteva zile la Polul Nord. Același lucru s-ar întâmpla și cu urșii polari în Africa.  Aceste principii se aplică și liderilor. Conducerea este contextuală: liderii au succes doar într-un anumit context. Churchill a avut o pauză de 20 de ani în conducere. Între cele două războaie mondiale a dispărut din schema de conducere a Marii Britanii. Eficiența sa a fost mare în cele două războaie mondiale, iar maximă în cel de-al doilea. Când a fost apoi ales ca prim ministru în 1950, s-a dovedit a fi total ineficient pe timp de pace. Aici putem să completăm cu alți mari lideri din istorie, care au dat maximul doar într-un anumit context. Toți avem nevoie de un anumit context pentru a avea succes.

Exercițiu:

Cum putem ști că suntem la locul potrivit, la momentul potrivit?

Iată câteva întrebări care vă vor lămuri dacă sunteți în contextul potrivit.

  1. Organizația are perspective? O organizație în cădere liberă are mult mai puține oportunități de creștere, decât o organizație în creștere. Perspectivele sunt pe termen lung sau scurt? Cum este organizația comparativ cu cele din același domeniu?
  2. Îmi place ceea ce fac? Vei obține rezultate excelente în domeniul care îți place. Dacă muncești doar pentru bani, îți va fi greu să menții entuziasmul pe parcursul maratonului conducerii.
  3. Ce voi  învăța? Vei învăța lucruri tehnice. Vei avea nevoie și de abilități de lucru cu oamenii, de conducerea schimbărilor etc.. Ai perspective să înveți aceste abilități care te vor menține în maratonul conducerii sau doar îți vei dezvolta simple abilități tehnice care te vor menține la nivelul actual.
  4. Cum va arăta această experiență în CV-ul meu? Este o experiență care are valoare și pentru alți angajatori din piață? Mă dezvolt sau mă blochez în actualul profil?

 

Dacă răspunsurile la aceste întrebări te vor agita, atunci poate este bine să faci o schimbare, înainte de a fi obligat să o faci.