Dezvoltare personala 4. Lectii pe care le putem invata de la adultii de succes
(2 voturi)

Printeaza acest articol Email This Post 4,867 vizualizari

 Daniel Lixandru

Sunt multi dintre noi cei care vor sa aiba succes, sa fie considerati oameni de succes. Dar hai sa vedem ce fac oamenii care chiar au succes! Am vazut rezultatele unei cercetari facute timp de 7 ani, pe un grup de 500 de oameni, care chiar sunt referinte de succes in domeniile lor de activitate. Puteti gasi prezentarea pe www.ted.com .

Iata ce s-a descoperit ca fac acesti oameni:

1. Pasiune

Pasiunea este ingredientul numarul 1 in tot ceea ce facem. Vezi ce iti place cel mai mult si fa acel lucru. Pentru a obtine rezultate pe termen lung si a fi fericiti este bine ca ceea ce facem sa fie congruent cu ceea ce suntem noi, si ne place.

2. Munca

Eforturile sistematice sunt cele care duc la rezultate stabile. Discutam anul trecut cu unul din managerii care au gestionat miliarde in Romania, despre ce l-a propulsat acolo unde este. Mi-a spus ca la el munca este cea l-a dus acolo. Adevarul este ca acest om munceste si sambata 10 ore. Sunt curios ce parerea ar avea despre acest lucru oamenii de  succes din Romania, care pana in 2008 nu prea credeau in acest lucru, ci credeau ca sunt baieti destepti, dar acum, in 2010 probabil ca au mai revenit cu picioarele pe pamant.

3. Fii bun

Daca esti expert intr-un domeniu ai sanse mari de reusita. Pentru a deveni expert pe o nisa, se spune ca ai nevoie de 1000 de ore. Asta inseamna cam 3 ore pe zi timp de un an.

4. Concentrare

Este important sa nu-ti risipesti energiile in prea multe arii. Lumea de azi ne da infinite posibilitati de exprimare, dar in acelasi timp ne poate face sa fim superficiali si nehotarati.

5. Presiune

Organismului nostru ii face bine putina presiune. Doar asa vom descatusa potentialul pe care il avem. Diferenta intre diamant si carbune este data doar de presiunea si temperatura mare la care a stat diamantul.

6. Serveste

Nu poti sa ai succes izolat in padure. Pentru a avea succes ai nevoie de un produs care sa se vanda, adica sa raspunda unei nevoi a celor din jur. Daca vei putea sa-i vezi pe ceilalti ca pe niste clienti, oaspeti si sa-i servesti cu placere pentru a le satisface nevoile, atunci vei avea succes.

7. Idee

Ai o idee -pune-o in practica! Daca este o idee buna vei vedea destul de repede. Asta si daca tu crezi in ea cu tarie.

8. Persistenta

Mergi pe calea ta, indiferent de ce zic ceilalti. Vei avea niste mici omuleti in minte care-ti vor spune sa renunti. Vei avea  prieteni care te vor ajuta sa te demotivezi. Deci, rezista la: negativisti, critica, idioti, slabiciuni, ganduri negative.

 

Exercitiu

Care sunt activitatile pe care le faci cu pasiune?

Enumera ideile, unele chiar traznite, pe care nu le-ai pus inca in practica.

spyware for laptops

Ce-ti lipseste pentru a le pune in practica? Cauta in primul rand la tine resursele respective.