Dezvoltare personala 6. Definitia prostiei
(7 voturi)

Printeaza acest articol Email This Post 6,912 vizualizari

Daniel Lixandru

Va spun o definitie a prostiei, care mie imi place foarte tare: Sa faci acelasi lucru si sa astepti rezultate diferite?. Cum vi se pare aceasta definitie? Ati intalnit acest lucru? Mai ales la altii? Dar la noi? Oare cu ce frecventa se intampla? asta? De cate ori ne-am dorit sa facem o schimbare si ceva din noi ne-a opri sa o mai facem.

Fericiti cei saraci cu duhul. Imi merge rau, nu-mi dau seama si fac acelasi lucru. Dar ce fac multi dintre cei care-si dau seama ca trebuie sa schimbe ceva. Inlocuiesc prostia cu minciuna. De cate ori nu ne mintim ca de maine voi face asta sau nu voi mai face ailalta? Haideti, fiti sinceri. Oare de ce nu putem sa facem brusc ceea ce ne dorim?

Se pare ca o parte a noastra ne face sa devenim prosti si mincinosi. Ce s-ar intampla daca aceste lucruri le-am vedea la alta persona? Am fi in pozitia de observator. Va propun un lucru foarte simplu: sa fiti observator al propriului vostru dialog intern cand va mintiti si al propriului comportament cand faceti lucruri care sigur va aduc rezultate nedorite.

online essay writer

Vreau sa va spun o poveste adevarata pentru natura umana.

Un batran indian povesteste nepotilor sai despre viata si oameni. Le spune ca inlauntrul lor se afla doi lupi care se lupta. Unul este rau si are urmatoarele calitati: lacomia, tristetea, invidia, regretele, aroganta, minciuna, vanitatea, plin de el, complexele de inferioritate, negativism, resentimentele, prostia. Cel de-al doilea este bun si este caracterizat de: iubire, bunatate, generozitate, plin de viata, drept, milos, plin de speranta, intelegator, cinstit, curios, puternic. Nepotii asculta atenti si intreaba: Bunicule, care va invinge? Cel pe care il vei hrani.

Puneti-va o intrebare care va poate scoate din aceasta lupta: Cum ar fi daca de acum as face ceea ce vreau?

Exercitiu

Ganditi-va la ceea ce vreti sa fiti si imaginati-va acest lucru. Faceti asta in fiecare zi, timp de 20 de minute. Daca la inceput vi se va parea ca este greu sa va imaginati, pe parcurs lucrurile se vor schimba si veti vedea ca incepeti sa credeti in acea imagine si sa faceti lucruri in directia respectiva.