Dezvoltare personala 11: Obiective harnice
(2 voturi)

Printeaza acest articol Email This Post 8,504 vizualizari

Dezvoltare personala: Obiective harnice

Daniel Lixandru

Fiecare dintre noi ne-am dorit multe lucruri de la viata pana acum, pe unele le-am facut, pe altele doar le-am inceput, iar pe unele, desi ni le-am dorit le-am abandonat inca din stadiul de intentie. As putea spune ca unele obiective au fost harnice si au avut destula energie pentru a fi atinse, iar altele au fost lenese si nu au avut sanse de castig. Cum putem sa ne construim obiective harnice?

Iata o metoda in 4 pasi pentru a avea obiective harnice

  1. Fixati-va obiectivul.
  2. Creati o imagine clara a ceea ce va doriti.
  3. Concentrati-va frecvent asupra imaginii.
  4. Acordati-i energie pozitiva.

 

  1. Fixati-va obiectivul. Deoarece este o tehnica noua ar fi bine ca obiectivul pe care vi-l fixati sa fie unul simplu, usor, pe care credeti ca-l veti atinge cu usurinta. Pe masura ce veti exersa metoda, va puteti indrepta spre obiective complexe, unele chiar imposibile.
  2. Creati o imagine clara a obiectivului. Imaginea pe care o dezvolta este bine sa aiba toate componentele unei perceptii prezente totale. Aceasta inseamna ca ne vom gandi la obiectiv la timpul prezent, ca si cum exista ceea ce va doriti. Imaginati-va acum in situatia respectiva: Ce vedeti? Ce auziti? Ce simtiti? Ce va spuneti in acel moment?
  3. Concentrati-va des asupra imaginii. Ar fi bine ca sa va concentrati asupra imaginii a ceea ce dorim sa avem, sa facem sau sa fim cat mai des. Momentele cele mai bune sunt cele de relaxare si meditatie. Cu cat suntem mai relaxati, cu atat imaginea respectiva are sanse de a intra la nivel de subconstient si a deveni realitatea noastra prezenta.
  4. Acordati-i energie pozitiva. In momentul in care ne gandim la imaginea dorita este eficient daca o facem cu un tonus energic, pozitiv, incurajator si entuziast. In dialogul cu noi este bine sa afirmam ca acel lucru exista, se intampla acum sau s-a intamplat deja. Eliminati in aceste momente orice urma de indoiala sau neincredere.
buying an essay

Aceasta metoda este practic sa o folosim pana cand obtinem ceea ce ne dorim sau pana cand obiectivul se transforma sau dispare. Daca obiectivul dispare, atunci este posibil ca el sa fi fost un obiectiv lenes, care nu era chiar important pentru voi. Daca ne-am atins obiectul este bine sa sarbatorim acest lucru. De multe ori nici nu mai realizam ca am atins un obiectiv.