Mos Craciun vs convingeri limitative
(5 voturi)

Printeaza acest articol Email This Post 6,978 vizualizari

Laura Timofei

 

Pentru Armin, baietelul meu de aproape 5 ani, faptul ca Mos Craciun apare sub infatisari diferite, in locuri dintre cele mai neasteptate, cu mult inainte sau dupa data la care ar trebui sa o faca, e un lucru cat se poate de firesc. Nici nu pune in discutie faptul ca personajul este real, nu intreaba si nu se intreaba nimic, il accepta doar cu nonsalanta, distingand chiar, dupa o logica imbatabila, Mosii adevarati de cei care “doar se prefac” ca sunt Mos Craciun: cei adevarati ii aduc intotdeauna daruri –zice el. Celorlalti le recunoaste dreptul de a se costuma astfel, pentru ca, in fond, si el a fost soricel, fluturas, sau mai nou Spiderman la serbari, nu-i asa?

In plus Mosul e un tip de nadejde, care se tine intotdeauna de cuvant, sau cel putin se straduieste sa o faca. De unde stie asta? Pai, foarte simplu, imi explica el, ii aduce intotdeauna cadourile pe care i le-a cerut prin scrisoarea pe care el a dictat-o si mami a scris-o. El stie ca e suficient atat, sa iti doresti, sa ai incredere in Mos Craciun si…primesti. Simplu, nu?

Ma intreb cum si cand, pe drumul parcurs intre copil si adult, uitam noi cat de simplu functioneaza de fapt lucrurile. Cand incepem sa ne punem singuri piedici, sa ne auto-limitam, sa ne interzicem sa credem, cand incepem sa complicam totul?

Am auzit de atatea ori ca trebuie sa ne urmam visele, sa le transformam in realitate, dar cum am putea sa o facem cand de fapt, prin simpla distinctie vis-realitate ne refuzam dreptul de a fi co-creatori ai propriei noastre vieti?

Oamenii de succes afirma adesea ca principalul motiv al reusitei lor a fost tocmai faptul ca ei nu s-au indoit niciodata ca vor primi ceea ce isi doresc, ca au crezut pur si simplu, fara sa isi risipeasca energia intrebandu-se cum se vor intampla lucrurile, ca au refuzat sa invite esecul in jocul lor imaginandu-si piedicile pe care le-ar fi putut intalni. Iar atunci cand visul nu s-a implinit intocmai au considerat, ca si Armin al meu, ca e foarte bine si asa. In fond Mos Craciun vine si la anul, iar pana atunci mai e si Iepurasul, alt personaj cool, mai sunt mami, si tati, si buni, si prietenii…si toti au o singura preocupare: sa faca realitatea sa devina un vis, nu invers…

adobe creative suite 5 design standard

Puneti-va o dorinta, credeti ca ea se va implini si bucurati-va. Doar atat. Functioneaza! Garantat!